יום חמישי, 12 ביולי 2012

שווארמה תרנגול על חומוס מסבחה חמה


אין שף שלא חולם, לפחות פעם בשבוע על שווארמה. באחריות! המתכון הבא הוא וריאציה משודרגת של מנת הרחוב, מעין שווארמה למעושרות. המנה מבוססת על סטייק פרגית ומוגשת במחבת נחושת על מצע של מסבחה חמה מתובלת בשמן זית, לימון, פלפל שיפקה ופיצוחים.

המרכיבים:
למסבחה:
2 כוסות חומוס מבושל רך מאוד וחם
2 כוסות טחינה גולמית
1 כוס מים מהחומוס
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף שמן שומשום
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון

לפרגיות:
8 סטייקים פרגית נקיים
1/2 כוס שמן זית
2 כפית חוייאג'
2 כפות בהרט
5 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מלח + פלפל
אופן ההכנה:

  1. משרים את הפרגיות: משרים את נתחי העוף בכל התבלינים והשמן לשעה לפחות (ואפשר גם ללילה במקרר).
  2. מכינים את המסבחה: מערבבים יחד את כל מרכיבי המסבחה. שומרים במקום חמים.
  3. מכינים את הפרגיות: צולים במחבת רותחת וקוצצים דק מאוד.
  4. הרכבת המנה: מניחים 4 כפות מסבחה חמה בצלחת עמוקה ומעל 1/4 מכמות השווארמה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט פיסטוקים קלויים וצנוברים קלויים ומגישים .

שאול בן אדרת הוא השף והבעלים של מסעדת קימל ומסעדת התרנגול הכחול
באדיבות -
www.ynet.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה