יום ראשון, 29 ביולי 2012

סיגרים אלג'יראים ממולאים בנוגט



לכל אחד יש את הגרסה שלו לסיגרים. הפעם אתם מקבלים קינוח מושלם עם רוטב סמיך ומתקתק
 | מאסטר שף | 
סיגרים אלג'יראים(mako)
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • זמן עבודהחצי שעה
  • כשרותכשר פרווה
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (2 מנות):

לבצק הסיגרים

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס שמן
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח

למילוי

  • 100 גרם שקדים קלופים
  • 100 גרם פיסטוק קלוף
  • 2 חלמונים
  • חצי כוס סוכר

לסירופ

  • 4 כוסות מים
  • 5 כוסות סוכר
  • כף מיץ לימון טרי
  • גרידת לימון

לז'אבן

  • 3 חלבונים
  • אגוזים, שקדים ופיסטוקים (לקישוט)

בנוסף

  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

הבצק:
1. מכניסים למיקסר עם וו לישה את המים, השמן והמלח.
2. מוציאים את התערובת ולשים 3-4 דקות.
3. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד, נעים למגע ורך מאוד.
4. נותנים לבצק מנוחה של 15 דקות.
5. מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ.
6. מורחים על הבצק מעט שמן, מפזרים מעט קמח, סוגרים כמו רולדה, מעגלים לצורת שבלול ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
7. חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים כאשר כל פעם מכניסים למנוחה של 30 דקות במקרר.

המילוי:
1. טוחנים לפירורים גסים את השקדים, הפיסטוקים והסוכר במעבד מזון.
2. מוציאים ומוסיפים 2 חלמונים שיחברו את המילוי.

הסירופ:
1. מרתיחים את מרכיבי הסירופ על חום בינוני עד לסמיכות.
2. מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון.

הז'אבן:
1. מקציפים 3 חלבונים לקצף אחיד.
2. מוסיפים חצי מכמות הסירופ וממשיכים להקציף עוד כ- 20 דקות עד לקבלת קרם נוגט.
3. מעבירים לקערה ומפזרים מעל אגוזים ושקדים ופיסטוקים.

הסיגרים:
1. מגלגלים את הבצק וחותכים בסכין חתיכות לא גדולות.
2. מרדדים לעלים דקים, מניחים לאורך העלה מהמילוי ומגלגלים לצורת סיגר.
3. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, טובלים בסירופ ומוציאים.
4. מניחים סיגרים מסביב לקערה עם הזבן ומעל מפזרים תערובת של פיצוחים.
באדיבות אתר מקו - www.mako.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה